Sierheesters, vaste planten en siergrassen

Pennisetum, Lavandula en Miscanthus

Sierheesters, vaste planten en siergrassen geven karakter aan je tuin.

Hun houtige structuur, weelderigheid en winterhardheid creëert vaste volumes en toveren lege vlakken om tot een intieme tuin. Met een doordachte keuze haal je bijna het ganse jaar bloei in je tuin.

De keuze tussen de verschillende soorten en mogelijkheden is niet altijd eenvoudig. Maak een afspraak en kom gerust met je plantenlijst of ideeën naar onze winkel. Samen overlopen we je nieuwe beplanting en je plan. We wegen af wat goed bij elkaar past. En welke planten het misschien iets moeilijker gaan hebben in jouw tuin en op  grond.

Zo kom je tot de beste afweging en een mooi evenwicht in de nieuwe sierheesters, vaste planten en siergrassen voor jouw tuin.

sierheesters

In ons gamma

Pennisetum alop sierheester bij tuinstock

Sierheesters (bv.: Pennisetum)

Pennisetum, ook wel borstelveergras of lampenpoetsersgras genoemd heeft gracieus hangende bladeren.

In de winter heeft deze sierheester veel sierwaarde door zijn prachtig silhouet. De pluimen komen in de nazomer tevoorschijn en blijven tot ver in de herfst staan. Voor het mooiste resultaat groepeer je meerdere planten van deze sierheester in een vochtige grond en geef je ze een stekje in een zonnig of halfbeschaduwd hoekje van je tuin.

Deze sierheester overleeft vlot de winter en combineert ook mooi met andere planten.

Details van deze sierheester:

 • hoogte: 40 cm tot 100 cm
 • breedte: 25 cm tot 35 cm
 • bloeitijd: van juli tot en met september
 • snoeitijd: vroeg in het voorjaar voor een snelle heropleving

We hebben steeds een uitgebreid gamma aan sierheesters in voorraad. Om de juiste keuze te maken raden we aan om even vooraf te bellen of om te komen kijken in onze winkel.

Raadpleeg hier onze openingsuren.

lavendel of lavalndula Angustifolia bij tuinstock

Vaste planten (bv.: Lavendula of Lavendel)

Lavendula is een sieraad van een struik. Lavendel is een geslacht van dwergstruik uit de lipbloemenfamilie, ideaal voor een border of een lage haag in je tuin. Met z’n grijs loof en een uitbundige bloei fleurt het mooi op. De bloemen kan je drogen om de fijne geur te bewaren.

Lavendula kan perfect groeien in een arme, droge grond, maar vraagt wel een zonnige groeiplaats.

Meer details van deze vaste plant:

 • hoogte: maximaal 100 cm
 • breedte: maximaal 50 cm
 • bloeitijd: juni tot augustus
 • snoeitijd: jaarlijks na de winter, tot op 15 cm

Bezorg ons je plantenlijst op voorhand of kom langs om samen je plantenkeuze te bepalen.

siergras miscanthus sin kleine fontaine verkrijgbaar bij tuinstock

Siergrassen (bv.: Miscanthus)

Miscanthus is een geslacht van ongeveer 15 verschillende soorten siergrassen. Ze komen uit de subtropische en tropische regio’s. De bloeiwijzen en bladvormen verschillen sterk van soort tot soort. Dat maakt de keuze niet altijd even makkelijk. De bloei van Miscanthus begint aan het einde van de zomer. De zaadhoofden blijven tot lang in de winter staan. Miscanthus is een echte aanrader als decoratief element in je tuin.

Zorg voor een plaatsje in je tuin dat veel licht en zon geniet. Vocht en kou zijn vaak boosdoeners voor Miscanthus. Eventueel laat je het gras eerst goed doorwortelen in een pot. Plant ze nadien vroeg in om de ze de meeste overlevingskans te geven. Steek de plant eens diep rond met een scherpe schop. Een siergras plant je best niet te nat of in te voedingsrijke bodem.

Details van dit siergras:

 • hoogte: 100 cm tot 300 cm
 • breedte: 100 cm tot 150 cm
 • bloeitijd: juli en augustus
 • snoeitijd: februari, maart tot 10 à 20 cm boven de grond

Door de grote diversiteit in de soorten Miscanthus is het soms moeilijk om je keuze te maken. Een aantal factoren weeg je best goed af. Contacteer ons en wij geven je met plezier raadt bij jouw project. Dat kan telefonisch of bij ons, op afspraak, in de winkel.